Birgitas blogg: Änglagård – The True Story

13.7.2020

Hon glider in i byn med armarna om Rikard Woolf. Det är sommar, de är snygga – och otroligt coola. Hon skakar ut håret, skrattar och vinkar åt grannarna. Motorcykeln har en mycket hög framgaffel.

Bild: Google
Bild: Google

Jag tar Snälltåget till Växjö och byter till buss mot Rävemåla. Stiger av vid ”min” hållplats, torkar svetten från min kortklippta nacke och börjar gå längs grusvägen. Grannen kör förbi med sin traktor. Vi vinkar.

Hon och Rikard bjuder till fest och alla deras coola kompisar är där. Gottfrid och Ivar är också med.

Jag bjuder Gert, 91, på middag och Allan, 90, på kaffe. Med påkallat säkerhetsavstånd. Inga coola kompisar dyker upp.

Bild: Gert & Allan

Hon binder av olvon en midsommarkrans och svävar ut över ängarna i en klänning av flortunt linne med hemknypplade spetsar (här kan det tänkas att jag lämnar förlagan en aning, men du fattar vad jag menar!).

Jag drar på mig mors gamla shorts, ett urtvättat HM-linne och greppar ovant en lie. Det blir inte snyggt men jag lyckas bana väg fram till huset. 1-0 till mig.

Hon tar en korg och går ut i trädgården för att klippa rosor. Hon bär en ny klänning av flortunt linne med hemknypplade spetsar. Vinden smeker hennes bara armar.

Jag tar en sekatör och röjer fram en övervuxen klätterros. Kommer ut ur busken med sönderrivna armar och en fästing bakom höger öra (sommarens nionde).

1-0 till rosen!

Hon blir dumpad (obs i en annan film) och gråter nästan all sin mascara, men är fortfarande snygg – och otroligt cool.

Jag biter ihop och kastar mig i sjön. Min mascara är vattenfast.

/ Birgita


Vem är Birgita Klepke?

Birgita Klepke är journalisten som blev komiker samma år som hon fyllde 60. Sedan dess uppträder hon regelbundet och har bland annat gjort standup-föreställningarna Från klamydia till inkontinens och Hur svårt kan det va?.

Klicka här för att läsa fler blogginlägg från komikern Birgita Klepke.

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play