Damernas blogg: Bruksanvisningar… gäsp

8.5.2020

Jag och bruksanvisningar går liksom inte ihop – jag kan inte läsa dem, än mindre förstå vad det står. Att bara öppna en bruksanvisning gör att jag blir så trött av bara tanken att jag måste lägga mig och sova.

Om jag mot förmodan ändå nödgas titta igenom bruksanvisningen, för att det är för många delar i det jag ska sätta ihop. Så bläddrar jag förbi ända till sista sidan eller sista punkten. Jag tänker – att det ger sig väl självt. Å det gör det såklart inte.

Någon som känner igen sig?

Samma lika med medföljande regler till sällskapsspel. Jag anser mig inte vara mer underbegåvad än de i min närhet, kanske de tycker, vad vet jag … men … jag förstår dem inte, spelreglerna, alltså. Då börjar jag ändå fundera över mitt intellekt. Det ter sig så komplicerat att jag ger upp efter att bara öppnat spelet och tagit fram reglerna. Är de skrivna på ett speciellt sätt, som jag bara inte kan förstå, eller är det mig det är fel på, någon som känner igen sig? 

Å så det här nu då med att beställa mat över nätet. Tack å lov för de vänliga personer som jobba med att packa ner det beställda till mig. I dag ringde de och sa ”hm, du har beställt väldigt många bananer, äpplen och lök” Neeej, försökte jag. Jo, sa de, du har beställt 5 kilo bananer 5 kilo äpplen och 3 kilo lök!!! Tillbaka då till att jag inte läser vad som står innan jag trycker på köpknappen. Jag tog för givet att det var per styck, alltså 5 stycken av varje beställd frukt. Här är jag då tillbaka till att inte ”orka” läsa ordentligt. 

Men som det mesta här i livet, det bruka ordna sig på ett eller annat sätt?

/Annika

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play