Damernas blogg: Förpackningar

22.4.2020

Är det verkligen helt omöjligt att öppna förpackningar, helst de i plast?

Jag tillhör kategorin som snabbt ögnar igen texten, ”Öppna här”. När jag läser texten så kan det översättas att se ut såhär i text. 

Öppn hmmm dra…. vuvvsw, går att,…. cvcxxxxx , åter …hmhmh. Okej dåså!, Nääääää ! det funkar inte!?

Häromdagen tog jag mig för första gången tid att läsa HELA texten, på paketet med smörgåsskinka.

Dra här, och pil, ➡️, du kan då lätt återförsluta paketet, gör såhär och utförlig lätt beskrivning,  det funkade, ?det fanns en remsa kvar med klister som täppte till paketet, jag lovar! Jag har alltid tidigare hackat med sax eller bitit upp paketen…

Men  att försöka öppna en  förpackning med tandborstar, eller grejer som är vaccumförpackade  i hårdplast, nixfillibix, här räcker inte sax, kniv eller tänder, det går inte!, Hmm kanske tillverkarna av tandborstförpackningarna sponsras av tandläkarnas förbund., nu fick jag något att bita. Jag  undrar så, dhur de som gör förpackningarna  tänkt?

Finns det någon som har en bra förklaring eller en fiffig idé till något  som fungerar?

En annan sak med förpackningar som gör mig konfunderad, det är förpackningar kring förpackningen till själva vara. Jag älskar yoghurt i små engångskoppar i plast. De ligger 4 stycken i ett paket, kring dessa fyra väl förslutna yoghurtkoppar sitter ett plastat  hårt papper, helt i onödan…. tänk er en liter yoghurt som man stoppar ner 4 stycken 2,5 dl förpackningar i. Om vi ska snacka miljövänligt och hållbar då funkar inte detta. Jag förstår nu att ni tänker, hållbart, du ska du inte köpa småförpackningar utan just enliters yoghurt. Jag vet! Men de här goda små jäv……a, fins inte i enliters, så det så…..

Kan inte tänka mig köpa något annat. Jag drar mitt strå till stacken på annat sätt jag lovar. Tar alltid med mig egen kasse å så…..

/Kerstin


Vill du läsa fler blogginlägg från Par i Damer? Klicka här!

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play