Damernas blogg: Jag får pippi

8.5.2020

Jag kan lära mig vad de olika vårblommorna heter. Också namnen på andra blommor, går ganska bra. Träd däremot är mycket svårare, några kan jag ändå pricka rätt. 

Men fåglar… det är helt omöjligt för mig att lära mig vad de heter. Än omöjligare är det att veta vem som sjunger vad. I min närmaste krets finns flera som vet och de kan brista ut i ett ”ah hör det är bofinken, eller åh en grönsiska eller vad det nu kan vara. Hur kan de veta det? Hackspett, ja där träffar jag rätt, men annars.

Eller som en vän så käckt sa när vi satt ute och fikade vid hennes sommarstuga ”men titta, där är en stenknäck” Alltså jag trodde hon skojade. Men nej, det finns en fågel som heter så. Hur kan man bara veta sådant? 

Kan inte fatta att det ska vara så svårt. Vad är det som gör att namnen och lätena inte fastnar i mitt huvud?

Jag känner igen en mås, hur de låter, ja det gör jag, men också där finns en mängd olika varianter. Hallå, där tappar ni mig. Sädesärla, ja den vet jag å domherre. 

Vi har i ett av våra träd talgbollar till småfåglarne. Å då tycker jag att det är spännande och kul när de kommer. Fina är de också. På håll!

Men annars tycker jag att de är rätt läskiga. Skulle aldrig kunna ha en burfågel hemma. En del låter dem flyga fritt inomhus, det ger mig kalla kårar. Likaså nu så här på våren/sommaren på uteserveringar när de pickar runt omkring fikaborden och i värsta fall på borden.

Kanske det finns ett knep hur man kan lära sig arter och läten, den som vet får gärna tipsa mig. Skulle gärna vilja slå alla med häpnad och kunna sätta namn på någon sällsynt pippi.

/Annika

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play