Damernas blogg: Konsten att hålla snyggt i lådor

28.4.2020

Som alla andra, i dessa Coronatider, så har jag börjat städa och sortera. Tömma byråerna på gamla kläder som jag inte längre använder och mycket ”kan vara bra att ha”-grejor som aldrig kommer till någon nytta. 

Om vi tar detta med kläder i byrålådor, t-shirts, tröjor med mera. Det är nu jag försöker ha en strategi. Endera lägger jag tillbaka de jag sparar i färg, material, eller typ, i fina högar i lådan.

Det märkliga som nu händer är att när jag bara behöver hämta en enda liten tröja eller vad det nu är som ligger i lådan, så faller allt ihop. Ingen kan tro att jag städat lådan, någonsin. Det är återigen kaos. Hur är det möjligt. Har nog sett hos väninnor hur deras lådor ser ut. Prydliga raka rader med tröjor. Å det ser inte ut som om någon öppnat lådan eller rört något över huvud taget. Varför fungera det inte hos mig i mina lådor?

Det har varit så också i mitt yrkesliv. Jobbarkompisens skrivbord kunde vara så snyggt med jämna fina högar av papper. Pennor och annat i förvaringslådor för sådant. Gem i liten låda etcetera

På mitt skrivbord kanske det fanns en hög men med papper som stack ut åt olika håll. Pennor och annat lite var stans. Säkraste sättet att hitta en penna var att ta den ut hårknuten. Eftersom jag inte gillar att håret hänger för ansiktet men ej heller att ha kort hår så fick pennor fungera som håruppsättning. 

Glömmer aldrig när en kollega och jag skulle göra ett utskick med en massa papper, vi gjorde buntar. Hur kan en bunt se så olik ut en annan bunt. Jag kan inte göra det fyrkantigt å fint. Jag saknar helt enkelt den förmågan.

Men mitt i kaoset eller vad man vill kalla det, så vet jag så gott som alltid var i röran ett viss papper ligger eller vad den där lila tröjan håller hus. Så jag sträcker på mig och accepterar mig själv. Jag duger …

/Annika


Vill du läsa fler inlägg från Par i Damer? Klicka här!

2 svar till “Damernas blogg: Konsten att hålla snyggt i lådor”

    • Hej
      Tack för din kommentar. Dessvärre har jag inget råd att ge eftersom jag inte lyckas strukturera. Kanske det finns någon annan still activare som vet. Tipsa oss gärna?

Lämna en kommentar

Ladda ned på Google Play