Damernas blogg: Lampan

4.5.2020

Jag nämnde min lampa i podden Par i Damer och lovade att vidareutveckla allt det fantastiska om denna lampa på bloggen……Här kommer det.
Dels fann den sin plats efter mycket springa runt och testa bästa väggen. Platsen den hade i min tidigare lägenhet var på sidan över soffan, så bra, men här blev det helt fel…. Lika mycket fel som mattan i mitt tidigare vardagsrum, där prydde den vardagsrumsgolvet som en smäck, nu såg den urtvättad och felhängd ut när den torkat, mer som att en tallrik blåbär å mjölk hamnat på den. Allt måste pryda sin plats och mattan ligger numer i hallen! ?

Tillbaka till lampan. Det var också lite krångel att få ner glödlampor i den, de nådde inte botten, jag travade iväg till armaturbutiken där jag köpt den och förklarade mitt problem, fixelefix så petade expediten upp den lilla flärpen som skulle leda strömmen.

MEN……. nu till nyheten, i alla fall för oss podd-Damer, expediten presenterade en ny glödlampa som ställs om i tre nivåer av sig själv liksom, i allt från dov, mellandov till ljust! Alltså jag tycker att det var ett mirakel…..
Jag kände mig som Lena Nyman i sketchen med Gösta Ekman när hon ska köpa kulor till Totte …. när det blev hål i parketten,Magic hole , vete fan hur det går till, men jag tror det är elektroniskt.?

Med lampan i högsta hugg for jag sedan runt i lägenheten och försökte, mellan, ovanför- och under tavlor, liten egen plats på en vägg….nix allt blev fel, tills det gick upp ett ljus.?

 I badrummet såklart! Hur precis kan det bli ?

Lampan krävde genast att jag tappade upp ett skumbad och sen bara få njuta i den dova lampans sken……När jag steg upp och behövde starka ljus så bara vips, så får jag det. 
Jag har alltså en lampa med tre lägen likt Alladins lampa med tre önskningar…….

/ Kerstin


Vill du läsa fler inlägg från Par i Damer? Klicka här!

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play