Vad är det som får saker att hända? Få dina drömmar att slå in!

8.5.2019

Så länge jag kan minnas har jag haft drömmar, framtidsplaner som jag någongång vill ska slå in. Hela dagarna går man och tänker på målet, men vad är det egentligen som får drömmen att slå in? Vad är det som får saker att hända?

För precis som med allt går det inte bara att tänka på det mycket och ofta, vi behöver även lägga upp en plan och även följa den. Vi behöver bestämma oss. Vi behöver sätta ett datum! Men vi behöver också tänka på det lite varje dag, det ska vara viktigt för oss och därefter kan vi följa planen med små steg varje dag.

Drömmar slår inte bara in, vi gör dem möjliga!

För 1 1/2 år sedan bestämde jag och min man oss för att åka till Japan. Det har varit en dröm sedan länge och nu ville vi ta oss dit för att besöka landet. Det var i slutet av 2017 och då kändes resan som ett jätteprojekt, drömmen kändes för långt borta. Vi visste inte i vilken ände vi skulle börja eller hur vi skulle få ihop alla delar. Vi visste att vi behövde spara pengar, planera hela upplägget och bestämma resmål för att sedan kunna boka resan.

Få dina drömmar att slå in!

Det är lätt att fastna och bli överväldigad när vi ser på alla de saker som behöver göras innan man når fram. För oss hjälpte det att bryta ner resan i mindre delar och fokusera på en sak i taget, en dag i taget. Alltså att ta små steg varje dag! Först började vi med att välja ett datum, det var då vi bestämde oss för att vara där om 1 1/2 år. Därefter gjorde vi en plan över de första stegen med sparande och planering. Tiden gick och varje månad la vi undan pengar för vår resa, researchade, tog ett litet steg varje dag och långsamt började vår resa att ta form.

Idag när jag skriver det här så är jag äntligen i Japan. På datumet vi bestämde åkte vi hit, och nu har vi varit här i nästan två veckor. Det är precis så bra som jag föreställt mig, min dröm slog in! Hade vi inte bestämt oss för 1 1/2 år sedan så hade det här inte blivit av. Alla små steg hade inte hunnit tas och kanske hade vi ännu gått och väntat på ”bättre tider”.

Bättre tider händer inte bara, vi skapar dem.

Så har du något som du väldigt gärna vill göra så vänta inte. Sätt ett datum. Gör en plan. Ta små steg varje dag och få dina drömmar att slå in! Tiden kommer oavsett att gå, och en vacker dag så är du där! Förhoppningsvis så slutar du inte drömma då heller, du har uppfyllt en men kan uppfylla hur många som du själv önskar. Få saker att hända, få dina drömmar att slå in!

Lycka till!

Helen

Vill du läsa andra hälsotips och recept från mig? Klicka här!

Vill du komma i kontakt med mig? Klicka här!

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play