Bär färg till våren!

1.5.2022

Inspiration med Mode- Maria:

Hej igen! Idag är det äntligen vår, som jag har längtat! Alla dessa små mirakel som ger sig till känna ute i markerna och i våra rabatter, alltifrån vitsippor till krokusar i olika färg! Trots att jag hunnit uppleva många decenniers vårar blir jag lika glad varje gång våren kommer. Färg i rabatterna och solen på himlen! Blir du också lika glad varje år? Själv upplever jag till och med vårglädjen starkare för varje år som går – Det är verkligen något magiskt när ljuset kommer tillbaka till våra breddgrader och livet börjar på nytt.

På sätt och vis är det likadant med modet. En ny klädsäsong börjar och vinterns dämpade färger brukar ersättas av livligare och gladare toner. I år ser jag mycket gult, gräsgrönt och ljusa, lilablå toner i butikernas kollektioner.  

Säsongens färger med Mode-Maria

Om du nu tror att du inte passar i gult – eller grönt – eller mesigt lilablått ska jag hjälpa dig med tips! Det behöver nämligen inte stämma, färg livar upp vardagen!

De flesta av oss kan ha de flesta färger men kanske inte i alla nyanser. Ta till exempel gult. Det är en färg som vi hittar i alla möjliga toner. Alltifrån ljust citrongult till mörkt senapsgult. Någonstans där emellan lovar jag att det finns en ton som klär just dig. 

Vill du ha hjälp att hitta de rätta tonerna för dig så tipsar jag om att satsa på en färganalys! Ofta kan man beställa färganalyser av sin frisör eller i en make up-butik. Det som då kommer fram är om du har varma eller kalla toner i din hud, med detta menar man gulrött eller blårosa. Här i Sverige tenderar ljushyade personer att ha varmare toner i sin hud. Tillhör du den här gruppen så kan du ha gult som går mot orange eller brunt men gult som går mot grönt passar bättre på de som har de kallar tonerna!

Vi seniorer som har tappat vår ursprungliga hårfärg och/eller håller på att bli gråhåriga, vi har även tappat pigment i vår hud, och faktiskt även i våra ögons iris. Allt blir blekare på oss och detta innebär att vi får vara lite försiktigare med alltför starka färger närmast ansiktet. Det låter så tråkigt när man säger det rakt ut, men jag lovar dig att man trots allt verkligen kan få till färgsprakande kläder som passar oss ändå! Jag bär mer än gärna färg och ofta blir färgerna mina accessoarer, en scarf eller ett skärp. Vill du ha en färgstark topp tipsar jag dig om att matcha med färg på läpparna!

Färg på både accessoarer och läppar!

Att doppa näsan i en röd tulpan eller gul påsklilja – det kan aldrig vara fel. Alla älskar vi vårens färger, ljus och att värmen äntligen börjar komma tillbaka – Eller hur? 

Lev väl!

/Maria

Vill du lära känna mig bättre kan du läsa inlägget där jag presenterar mig för Juno HÄR! Eller se min Instagram, där jag heter @AgingInStyle, HÄR!

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play