Saker att göra hemma: Hemmaspa

12.4.2020

Jag fortsätter hitta på saker som man kan göra med all sin tid hemma. Min söndagsrutin har nu utvecklats till att bli söndagsspa. Minst en gång i veckan varvar jag ner ordentligt, med en lång dusch, lugn musik och en riktigt skön hudkräm. Nu på senaste tiden har det dock kommit att bli ett riktigt hemmaspa och här kommer mina bästa tips!

Ta tillfället i akt och pyssla om dig själv, det är i tider som dessa som vi behöver det lite extra mycket! Börja med att sätta på dig din mjukaste morgonrock, sätta på tevattnet och tappa upp ett bad. Medan du väntar på att badkaret ska fyllas väljer du ut ditt favoritte, tänder ljus (uppnå full lyx med doftljus!) och radar upp alla produkter du tänkt använda!

Hemmaspa – Gör det själv!

Och om du vill ta det till nästa nivå finns det en drös olika knep du kan använda dig av för att verkligen njuta! De flesta behandlingar kräver inte mycket, varken tid eller ingredienser – Dessutom består dem av ingredienser du antagligen redan har i skåpen! Vi början längst upp och jobbar oss igenom hela kroppen.

Hårinpackning

Två olika varianter och vi börjar med den för oss alla med torrt hår. Det du behöver göra är att blanda 2 matskedar honung, med lika mycket olivolja och sedan massera in det i håret. Låt det sitta i en halvtimme innan du sköljer ur det. För att bättra på glansen använder du istället bara kokosolja som du masserar in och låter sitta lika länge.

Ansiktsmask

Efter ett varmt bad eller en längre dusch är det ett perfekt läge för ansiktsmasker! Porerna öppnas nämligen av värmen, så fortsätt med ansiktsmask för ditt hemmaspa. För en återfuktande mask mosar du en avokado lent som får ligga på ditt ansikte i tio minuter. Mosar du istället en banan med en sked havregryn får du en mask som passar bra för fet hy. Glöm inte de två klassiska gurkskivorna som du lägger på ögonlocken för en uppiggande känsla.

Kroppsskrubb

En kroppsskrubb är något som går superlätt att göra och som dessutom ger en underbar känsla efteråt. För självaste skrubben använder jag oftast socker eller salt med lite större korn, sedan blandar jag dem med olivolja för en återfuktande effekt. (Om du vill ha en läppskrubb, använd vanligt strösocker som du blandar med olivolja och skrubbar på med fingertopparna).

Fotinpackning

Oavsett om vi gått långt, haft trånga skor eller bara strosat runt hemma en hel vecka kan ett värmande fotbad vara som himmelriket. För att mjuka upp dem fyller du badet varmt vatten som du sedan blandar med salt, honung och olivolja. Avsluta med en hudkräm och du får fötter mjuka som gullefjun.

Glöm nu inte att ta hand om dig själv! Ha ett härligt hemmaspa!

Klicka här om du vill ha fler tips på vad du kan göra i dessa tider!

Ett svar till “Saker att göra hemma: Hemmaspa”

Lämna en kommentar

Ladda ned på Google Play