Här kan du åka längdskidor i helgen!

9.2.2018

Äntligen finns det tillräckligt med snö för en skön tur med längdskidor och frisk luft! Oavsett om du åker som en vasaloppsveteran, eller som någon som mest ser fram emot varm choklad efteråt, har vi härliga tips på spår i Stockholmsområdet! Ett tips från oss är att försöka satsa på en åktur på morgon- eller under dagtid. Eftersom att spåren ligger väldigt centralt kan det vara en god idé att inte åka runt 17-18, då många Vasaloppstränare kommer direkt efter jobbet och därför blir det snabbt fullt.

Kristinebergs IP (Kungsholmen)  

På Kristinebergs IP finns 3 klassiska skidspår på löparbanorna. Spåren är dessutom gratis och belysning finns för vintermörkret. Senaste rapporten från skidspår.se (7/2) visar på helt okej snömängd! Inga omklädningsrum eller vallbodar finns på Kristineberg, så kom väl förberedd med dina längdskidor!

Adress: Nordenflychtsvägen 46, Stockholm

Ta sig hit: Tunnelbanans gröna linje till stationen Kristineberg, buss 50 till Strandbergsgatan eller buss 65 till Nordenflychtsvägen.

Senaste snörapport med vallatips finns här: Snörapport Kristinebergs IP

Stockholm Stadion (Östermalm)

På Stadion har Stockholms stad förberett 3 parallella trivselspår på löparbanorna. Ingången är vid klocktornen! Inga omklädningsrum, vallbodar eller servering finns, så kom även här väl förberedd med dina längdskidor! Spåren är gratis och dessutom finns belysning! Senaste snörapporten från skidspår.se (8/2) visar på toppenspår! När fikasuget blir stort tipsar vi om Valhallabageriet som ligger i närheten. En kopp kaffe på nya Kungliga Musikhögskolans restaurang som ligger dörr i dörr med Stadion är inte heller fel!

Adress:  Lidingövägen/Valhallavägen, Stockholm

Ta sig hit: Tunnelbanans röda linje till Stadion, buss 4 och buss 76 till Stadion eller Valhallavägen

Senaste snörapport med vallatips finns här: Snörapport Stockholms Stadion

Gärdets skidspår (Gärdet) 

På gärdet plogas 2 klassiska spår upp om 600m (även med konstsnö när det behövs!). Belysning finns vid start och mål, så Gärdet passar bäst för åkning på morgonen eller dagtid när det är ljust. Spåren börjar vid Kampementsbadet. Inga omklädningsrum, vallabodar eller servering finns, däremot är det inte långt till caféerna på valhallavägen när det blir dags för kaffe och bulle! OBS: Fredag 9/2 stänger Gärdets spår 15:00 för snöprepp inför helgen, öppnar igen lördag morgon.

Adress: Sandhamnsgatan 80, Stockholm

Ta sig hit: Tunnelbanans röda linje till Gärdet, Buss 72 till Östhammarsgatan

Senaste snörapport med vallatips finns här: Snörapport Gärdet

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play