Hjälp en granne… eller få hjälp själv!

23.3.2020

Idéen med Juno bygger på vårt behov av att vara social och träffa andra människor – gamla vänner eller nya. Vi vet att vara social och träffa andra människor har en otrolig vikt på ens hälsa, immunförsvar och allmänt välbefinnande. När yrkeslivet är över blir detta svårare och det var därför vi skapade tjänsten för dagens pensionärer.

Men, under dessa oroliga tider med Coronaviruset måste vi följa myndighetens direktiv. Håll dig hemma så mycket som möjligt, ta inte onödiga risker med att gå ut. Om du måste gå ut, håll minst 2m distans från andra. Och tvätta händerna!

Detta innebär att man kan behöva extra hjälp i vardagen med allt från att handla mat, gå ut med hunden eller bara prata med någon 10 -15 min per dag för att få lite extra social kontakt.


Still Active öppnar nu en ny tjänst där vi samlar en lista på er som behöver hjälp och ni som vill hjälpa till.

Klicka nedan om du söker hjälp eller om du vill hjälpa till. Vi kommer att fråga olika frågor för att se till att det blir en så bra match som möjligt. Informationen delas inte och är inte offentligt, bara med den man matchas med. Vi tror på allas bästa men för att vara lite mer på säkra sidan frågar vi efter personnummer (den informationen delas inte med någon).Matchmakingen sker tillsammans med en Still Active-anställd via WhatsApp, telefon eller email. Vi kommer också att skicka tips beroende på uppgifterna – b.la hur man lämnar matkassen utanför dörren, hur man får tillbaka pengarna m.m.

Om det är något positivt som verkligen sticker fram i all oro är det hur mycket godhet vi har sett från vänner och grannar. Folk sträcker verkligen ut sin hand för att hjälpa varandra. Detta visar oss bara att tillsammans kommer vi att ta oss igenom detta! <3

Har du några frågor? Skriv till [email protected] eller ring oss på 08 559 222 20.
2 svar till “Hjälp en granne… eller få hjälp själv!”

Lämna en kommentar

Ladda ned på Google Play