Hur påverkar Coronaviruset vår tjänst?

24.3.2020

Idéen med Juno bygger på vårt behov av att vara social och träffa andra människor – gamla vänner eller nya. Vi vet att vara social och träffa andra människor har en otrolig vikt på ens hälsa, immunförsvar och allmänt välbefinnande. När yrkeslivet är över blir detta svårare och det var därför vi skapade tjänsten för dagens pensionärer.

Men, under dessa oroliga tider med Coronaviruset måste vi följa myndighetens direktiv. Håll dig hemma så mycket som möjligt, ta inte onödiga risker med att gå ut. Om du måste gå ut, håll minst 2m distans från andra. Och tvätta händerna!

Vi har nu hittat nya strategier för att anpassa vår tjänst för de nya direktiven, utan att tappa kärnan i vårt företag: gemenskapen.


Medlemskapet:

Mer än någonsin behöver vi social kontakt samt att hitta kreativa lösningar att hålla oss aktiva. Vi kommer därför att pausa betalande medlemskapet för de kommande tre månaderna.

 • För dig som blir medlem idag: nu erbjuder vi 3 månaders prova-på istället för 1 månad.
 • Om du redan har betalt årsavgiften: vi kommer att lägga till 3 månader på ditt medlemskap.
 • Om du betalar månadsvis: vi kommer att pausa dina betalningar under 3 månader.

Få hjälp med vardagsärenden eller hjälp andra:

Still Active lanserar nu en ny tjänst för att matcha dig som behöver hjälp med vardagsärenden på stan med grannar som kan hjälpa. Vi rekommenderaralla i riskgrupper för Covid-19 (inklusive alla över 65 år) för att använda den här tjänsten och inte ta onödiga risker.

OBS! Du behöver inte vara en Still Active-medlem för att kunna signa upp för att få hjälp. Detta initiativ är för alla runt hela landet.

Länken nedan tar dig till det formulär du fyller i för att matchningen ska kunna genomföras. Endast din kontaktinformation kommer att delas med pensionärer som är i behov av hjälp eller den som kommer att hjälpa ärendet.


Håll dig fysiskt och socialt aktiv på appen!

Nu tar vi bort alla våra erbjudan med fysiska aktiviteter och kurser. Istället försöker vi fokusera på aktiviteter som vi kan göra online. Dessutom har vi påbörjat nya samarbeten med digital tjänster som Storytel (ljudböcker), Nextory (ladda ner böcker eller ljudböcker) samt SF Anytime (hyr eller köp filmer hemma – nu visar de allt som går på bio!). Vi har också börjat egna initiativ som en Juno virtuell bokklubb!

Vad vi erbjuder för aktiviteter idag:

 • Vi vill dra igång en bokklubb online! Alla som är intresserade, skriv i intressegruppen ”Bokklubb” på Still Active-appen eller skicka ett mail till [email protected] Vi väljer en bok tillsammans och drar igång! Nu har vi dessutom samarbete med ljudbokstjänster så inga ursäkter! Klicka här för att läsa mer om bokklubben.
 • Hemmaträning med PT Mia. Varje vecka under 2 år har PT Mia lagt upp 15-20min hemmatränings-pass på Still Actives hemsida. Nu kan du träna hemma, utan redskap. Glöm inte att hålla igång musklerna! Klicka här för att se alla träningspass.
 • Lyssna på Par i Damers podcast. Två medlemmar har kört igång en fantastiskt rolig podcast om livet som nyblivna pensionärer – allt mellan himmel och jord. Deras podd “Par i Damer” finns bland annat på Spotify eller Apple Podcast. Härligt lättsamma och bjuder alltid på en handfull glada historier och skratt! Klicka här för att lyssna på alla avsnitt.

Har du andra idéer eller vill du dra igång andra aktiviteter som en gemensam filmkväll? Kontakta oss jättegärna så hjälper vi dig att dra igång något!

Still Active PT Mia

Nya erbjudande:

Vi har nu också påbörjat nya samarbeten med företag som erbjuder digitala tjänster som du kan njuta av i hemmet. Den här lista kommer att uppdateras efter hand – ta gärna en titt snart igen!

 • 15% rabatt på alla filmer på SF Anytime. Använd rabattkoden “stillactive” när du väljer film. Nu visar de dessutom alla filmer som hade vanligtvis visats på bio! Klicka här för att läsa mer.
 • 30 dagars gratis prova-på med ljudbokstjänsten Nextory. Istället för 14 dagar kan du nu både läsa OCH lyssna på böcker när och var du vill. Antingen i mobilen eller plattan. Klicka här för att läsa mer.
 • 30 dagars prova-på med ljudbokstjänsten Storytel. Här har över 200.000 ljud- och e-böcker att välja mellan. Läs mer på: www.storytel.com/stillactive !
 • 30 dagars prova på med ljudbokstjänsten Bokus Play. Som medlem kan du lyssna fritt med koden Active20. Dessutom får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln samt fri frakt. Klicka här för att läsa mer!

Frågor eller funderingar?

Slutligen, om du har några frågor eller funderingar om hur vi ändrar vår tjänst, kontakta oss gärna på [email protected] Dessutom kan du nå oss på chatten på hemsidan eller ring oss på 08 559 222 20.

2 svar till “Hur påverkar Coronaviruset vår tjänst?”

 1. Tack för att ni engagerar er på Stillactive.
  Ingen vet hur länge detta varar. Det gäller att hålla modet uppe!
  Och kroppen och knoppen i rörelse.
  Kram på er
  Gudrun Kasthed

Lämna en kommentar

Ladda ned på Google Play