Mode-Maria tipsar om sina bästa sommarkläder

5.5.2022

Nu välkomnar vi sommaren på riktigt – och med det är det äntligen dags att ta fram alla sommarkläder!

Vad kommer just Du att göra under den här härliga tiden vi har framför oss? Vad har du för roliga sommarplaner? Blir det mycket uteaktiviteter eller vill du hellre spendera tiden inomhus? Umgås du med familjen och barnbarn eller blir det egna utflykter i skog och mark – kanske i en storstad hemma i Sverige eller utomlands? Det finns oändliga möjligheter nu när vädret tillåter aktiviteter utomhus. Självklart kan man spendera tid utomhus under vinterhalvåret också, men personligen föredrar jag värmen. Jag slipper gå runt i tunga och osmidiga kläder och kan istället klä mig luftigt och svalt!

Mina bästa sommarkläder!
Jag spenderar gärna sommardagarna i sommarstugan, i luftiga kläder och träskor på fötterna!

Ja, vad du än planerar att göra så behöver du klä dig därefter – Ta fram dina bästa sommarkläder!

Många av oss tänker nog att sommaren är den tid på året då man minst behöver tänka på vad man har på sig. Det är ju bara att sätta på sig fritidskläderna! Lediga kläder som tål att utsättas för det mesta som kan hända en sommardag är förstås bra. Man kan också behöva tänka till lite extra när det gäller värmen. Ibland krävs det lite extra klädplanering om man inte ska bli alldeles för varm. Kanske också om man vill vara snygg i storstan.

Den gamla sanningen att naturmaterial är bäst i värme gäller fortfarande!

Även om 100% bomull skrynklar mer än ett blandmaterial så går ändå inget upp mot en riktigt tunn och vid skjorta, blus, kjol, klänning, byxa i just bomull. För kvinnor kan långa kjolar och klänningar till och med svalka mer än korta sådana. En tunn, böljande kjol eller klänning är bland det skönaste som finns under en riktigt het sommardag. 

Det har varit inne med längre kjolar och klänningar ett par år nu, liksom vida blusar, så jag tycker att du ska passa på att skaffa ett sådant plagg. Det kan du ha glädje av i många år framöver. Modet kommer att ändras, det vet vi, men varma sommardagar kommer alltid att komma tillbaka.

Njut nu av den underbara försommaren!

-Maria

Vill du läsa alla mina inlägg? Klicka HÄR!

Vill du se alla mina bilder? Klicka HÄR!

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play