Min roll som livscoach

8.5.2019
Rollen som livscoach

En livscoach hjälper dig att utvecklas och att skapa livet du drömmer om.

Oavsett om du drömmer om en ny karriär, meningsfulla relationer, att gå ner i vikt eller hitta ditt kall, kanske något helt annat, så har alla dessa saker en sak gemensamt. Förändring. Det kan vara svårt, men en livscoach hjälper dig längs vägen!

Förändring är svårt.

Varför ska det vara så svårt? Det är helt enkelt så att våra hjärnor inte tycker om den. Vår hjärnas huvudsakliga uppgift är att skydda oss och därför automatiserar den så mycket den bara kan. Detta så att den kan vara så uppmärksam på eventuella faror och hot som möjligt. Tyvärr tror hjärnan att vi fortfarande lever i grottor och därmed att det finns faror runt varje hörn. Därför sparar den all energi den kan genom att automatisera vardagliga sysslor för att istället fokusera på nya saker. Allt nytt blir fokus för hjärnan och därför är förändring så jobbigt. Utöver det lever hjärnan i i det förflutna och som jag nämnde i våra invanda mönster.

Du har säkert varit med om att din hjärna försöker prata dig ur dina allra bästa idéer. Den är nämligen expert på att komma på ursäkter för varför det här är en dålig idé. Tyvärr så blir ofta dessa röster alldeles för höga, och vi lyssnar då till hjärnan när den talar om för oss att vi inte är redo än. Vi lyssnar till den när den säger att det är för svårt, att vi inte kommer lyckas, att vi inte ens vet hur vi ska göra än. Kanske att vi varken har tid eller pengar och att vi helt enkelt borde vänta. Våra drömmar förblir drömmar som vi skjuter till framtiden.

Våra drömmar förblir drömmar på grund av våra tankars motvilja.

Faktum är att tankarna som dyker upp är helt normala, och betyder inte att något har gått fel. Tvärtom, det betyder att du gör något nytt och att du utvecklas.

Vad en livscoach gör, förutom att hjälpa dig att sätta upp mål och navigera, är att hjälpa dig att synliggöra det du inte ser och det som håller dig tillbaka. Ofta är vi inte ens medvetna om varför vi inte får resultaten som vi vill ha. Och vi ser ofta inte lösningen för att vi är för nära våra egna problem. Det är då vi behöver någon utifrån som kan hjälpa oss att se saker som vi själva inte ser. Någon som vågar ställa frågorna som vi själva inte vågar ställa. En person som kan utforska saker djupare än vi någonsin gjort tidigare.

Lyssna inte på hjärnans försök att stoppa dig, jag vet att du klarar det!

-Helen

Vill du läsa mer av mig? Klicka här!

Vill du komma i kontakt med mig som livscoach? Hör av dig till Signe, Kajsa eller klicka här!

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play