Saker att göra hemma: Baka

18.4.2020

Det finns som sagt mycket att göra hemma, framförallt just nu när vi alla har så mycket tid över! Jag försöker sysselsätta mig på alla olika sätt och försöker tipsa om alla mina olika aktiviteter här. Distansen till kylskåpet och skafferiet har minskat avsevärt när kontoret har flyttat till mitt eget köksbord och med detta har sötsuget skjutit i höjden! Tiden hemma har jag därför utforskat olika recept och börjat baka.

Med tanke på att helgernas fika-stunder och sockerbomber nu kommer lite oftare har jag lärt mig att baka utan socker. Självklart har jag provat Hälso-Helens alla underbara recept – Men jag har också funnit sockerfria muggkake-recept som jag verkligen kan rekommendera.

Sötsuget dyker upp lika fort som denna kaka har bakats klart (och ätits upp, mums!).

Allt du behöver är:

  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl mjöl
  • 1 1/2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk honung
  • 2 ägg
  • En nypa salt

Rör ner alla ingredienser i en skål och vispa tills du får en slät smet. Du får gärna använda en handmixer för att verkligen få till en slät smet. När smeten är slät nog, jag föredrar den mixad och riktigt slät, men det är upp till dig! När detta är gjort är smeten helt klart och mugg-kladdkakan är dags att tillagas. I mina muggar blir det perfekt för två muggkakor, men det beror självklart på storleken på mugg (eller form). Ställ in muggen i micron och kör den i max 90 sekunder.

Voila! Servera med lite frusna bär och vaniljkvarg för bästa resultat.

Att baka denna kaka klarar alla av! Gott, snabbt och relativt nyttigt – Perfekt inför alla dagars efter- och förmiddagsfikor.


Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play