Saker att göra hemma – Planera en hemmadejt

23.4.2020

Vi fortsätter att sysselsätta oss hemma och faktum är att vi kommer på en hel del roliga saker att göra. Det började med lite tråkigare saker som att städa och rensa, men till och med det blev roligt. Därefter började jag experimentera i köket, och även där har jag lärt mig otroligt mycket nytt. Vem kunde tro att efterrätter kan bli så goda utan socker? Både hy och hår skiner efter mitt hemmaspa och här kommer ännu ett tips. Planera en hemmadejt!

För dig själv, din partner, din familj eller med någon över telefon!

Att gå ut och äta, ta en glass i parken eller gå på museum är självklart saker som vi alla längtar efter – Som är trevliga att göra tillsammans. Men det finns mycket som vi kan göra hemma också!

En idé är att köpa hem en rejäl bricka med plockmat, goda ostar, oliver och vindruvor. Tänd ljus, stäng av tv:n och njut av en lugn och lång middag.

Eller så gör du precis tvärtom, duka upp middagen på vardagsrumsbordet och njut av middagen med tallriken i knät. Med en långfilm framför dig och din favoritmat inom räckhåll! (Ta det till en helt ny nivå genom att beställa hämtmat, sätta på dig din allra skönaste pyjamas och kryp ner i sängen där du mumsar på det smarriga du beställt).

Din hemmadejt behöver absolut inte vara begränsad till kvällen. Varför inte duka upp picknick på tomten, din balkong eller på vardagsrumsgolvet. Baka en baguette tillsammans (det är förvånansvärt lätt!) och köp det du alltid tar med dig för att äta på filten som nu ligger på ditt golv… inomhus!

Är det så att du också sitter hemma själv? Gör som jag gjorde över påsk. Jag ringde hela familjen och satt med datorn mittemot mig på middagsbordet och familjen på videosamtal. På så sätt hade jag en virtuell middag med varenda en, trots att alla satt på sitt håll. Middagssällskapet är förvisso inte bredvid dig i rummet, men det är en riktigt mysig hemmadejt!

Att äta tillsammans är något jag verkligen uppskattar – men en hemmadejt kan handla om annat än mat också!

Planera en riktig spelkväll, eller heldag med alla dina gamla brädspel. Jag har spelat alltifrån Kinaschack till Monopol till Finns i Sjön. Dagarna flyger förbi och spelen är otroligt roliga.

Något annat jag haft fullt upp med är att pussla. Töm bordet på alla dekorationer, damma av pussel-lådorna och sätt igång! Ju fler bitar, desto mer besatt blir du. Jag har redan klarat av en handfull av tusenbitarspussel och har fortfarande en låda kvar. Förbered en stor kopp te och börja med en hörnbit – Det är lättare att börja från kanterna!

Klicka här om du vill ha fler tips på vad du kan göra hemma !


-Kajsa

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play