Saker att göra hemma: Städa, rensa & sortera

27.3.2020

Nu när jag spenderar mer tid än vanligt går varenda liten skavank mig verkligen på nerverna. Det kan vara en ljusstake som står fel, eller en tröja som plötsligt känns onödig att ha i garderoben. 

Att städa, rensa och sortera är något som snabbt åker längst ner på listan av saker att göra. Men nu när man ändå sitter inomhus hela dagarna finns tid att gå igenom låda för låda, och skåp för skåp! 

Börja försiktigt och ta en liten skrivbordslåda. Jag lovar dig att det går undan, och innan du vet ordet av det så har du gått igenom ett helt rum. Det blir ett roligt projekt där du upptäcker alltifrån onödiga men spännande prylar till fantastiska minnen! 

En rensning kommer aldrig ensam, antingen får du mersmak eller så börjar du ett nytt projekt!

Kanske du går igenom fotoalbum, hittar din gamla favoritbok eller kläder som ska gå till någon annan! Det är lätt att både skänka och sälja saker du inte längre vill ha. Det smidigaste är absolut att svänga förbi närmaste soptipp och lägga påsen i containern för bortskänkta. Dessutom finns det massvis av online-tjänster som kommer och plockar upp din påse och sköter resten av jobbet åt dig! (Ett exempel är Sellpy, klicka HÄR och läs mer).

Behöver du mer inspiration till att rensa rekommenderar jag dig verkligen att se Konsten att städa med Marie Kondo.

Vill du inte städa, men har tråkigt hemma? Klicka HÄR för att läsa om andra tips att göra hemma!

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play