Tar du hand om dina val?

15.5.2019

Tar du hand om dina val?

Reagerar eller agerar du.

Tar du hand om dina val?

Så här i valtider har jag börjat fundera på de många val vi gör, dagligen. Samtidigt finns det så otroligt många människor som inte har ett eget val. Bör det inte då vara om ännu viktigare att vi som har ett val också tar ansvar för det? Många gånger slås jag över hur lätt vi människor reagera på saker och ting, reagera utan att agera. Hur lätt det är att yttra sig om vad som inte är vad vi vill att det ska vara. Att reagera är naturligt och helt klart nödvändigt men genererar sällan i något bra om vi inte också agerar på det.

Känner du igen dig? Du är inte ensam.

Ta en stund och tänk över vad i din situation som det är du beklagar dig över? 

Oavsett om det är något litet vardagsproblem eller något livsavgörande, börja med att ta reda på vad du kan göra åt det.

Handlar det tillexempel om att du vantrivs på jobbet?

Fundera då på vilka möjliga alternativ du har.

Är ett alternativ att ta diskussionen med kollegorna? Ett annat att gå ner i tid eller att helt enkelt säga upp sig? Då bör du fråga dig själv om du är villig att ta de konsekvenser som medföljer. Om inte – då har du ju faktiskt tagit ett aktivt val, och kanske bör du då fundera på att hålla ditt klagande för dig själv.

Trivs du inte i den situation du befinner dig i? Börja med att ta reda på vilka alternativ du har framför dig. Att agera skapar en känsla av att kunna påverka vår situation, vilket här blir oerhört viktigt, oavsett hur litet det må vara. När du radat upp dina alternativ är det lättare att avgöra var du kan göra skillnad och vad du helt enkelt måste acceptera.

Kanske kan någon av aktiviteterna nedan vara ett sätt för dig att agera i rätt riktning?

Är du trött på att vara ensam? Vill du flytta till Italien?  Vill du äta mer hälsosamt?

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play