Klara av vabruari influensa-fri med våra husmorsknep!

6.2.2019

Under de senaste kalla veckorna i januari och december månad har jag verkligen förstått innebörden av begreppet influensa! Det är inte bara många av våra medlemmar som varit förkylda, även vi på Juno har tvingats vara hemma och kurerat oss. 

Med tanke på att det är en bra bit kvar av vintertiden, kylan och därmed även förkylningstiderna vill jag tipsa dig om hur du gör i ordning mina bästa husmorsknep! Om du fortfarande inte drabbats eller kommit ur förkylningsträsket tipsar jag istället om husmorsknep som stärker immunförsvar och tar dig ännu längre ifrån bacillerna! 

Dessutom har årets andra månad precis börjat, så kallade vabruari, många blir sjuka och det inkluderar även barn och barnbarn. Så förbered dig genom att använda och dela dessa tips med alla runt omkring dig för att rädda såväl dig själv som andra mot alla onda baciller!

Ingefära är ett ringa känt preparat som bygger immunförsvar och därmed lindrar influensa- och förkylningssymptom och även håller dig därifrån. Effekten är faktiskt bevisad och dessutom blir jag övertygad om hur nyttigt det är bara genom att ingefära är så otroligt starkt. Varje vecka förbereder jag därför en flaska ingefära-shots. Starkt, inte speciellt gott men väldigt nyttigt och dessutom enkelt! 

Här är receptet:

Vad som behövs för en liter:

  • 1 liter vatten
  • 200 gram färsk ingefära
  • 2 st citroner
  • 0.5 dl honung

Valfritt att därefter lägga till ytterligare ingredienser. Grovt hackad chili och gurkmeja är två superingredienser som även de bidrar positivt till hälsan. Jag har även haft i mer citron, honung och även äppeljuice ibland för att göra drycken något godare samt mer lättdrucket.  

Riv ingefäran grovt och lägg den i vattnet. Värm upp detta i 20 minuter, men låt det inte överstiga 60 grader många nyttigheter försvinner. Därefter silar du bort ingefäran och blandar i honungen när temperaturen är något mer ljummen. Låt det svalna helt innan du pressar ner citronsaften. Sila en sista gång innan du häller upp det i en flaska.

Ingefärsté som lindrar vinterns influensa!

Om det är så att du redan råkat ut för bacillerna och ligger hemma med halsont och hostar tipsar jag om något som lindrar. Även här använder jag mig av ingefära! En stor kopp te, gärna med kanelsmak (bara för det är så gott), med en ordentlig sked honung, kläm i saften från en halv citron och hacka ner ingefärsbitar. Inte speciellt tjocka, och låt det gärna stå någon minut!

Lycka till med recepten, kämpa mot vinterns influensa eller krya på dig om du redan är smittad!

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play