Vikten av att vara fortsatt aktiv

23.5.2017

Ibland är det lättare att se än att höra något, precis som att det ibland är lättare sagt än gjort! Jag hittade denna informationsbild från Storbritanniens hälsodepartement från 2011, som verkligen visar på vikten av att vara fortsatt aktiv. Att inte sitta still, att istället bygga upp sin styrka och förbättra sin balans. Bilden här nedan får det att se så enkelt ut, att både förebygga sjukdomar och minimera alla dessa hälsorisker, och kanske är det just så lätt som det ser ut!

Vi på Juno jobbar varje dag för att visa på att det är precis så enkelt att ha en fortsatt aktiv vardag. Det ska nämligen inte krävas mer energi att planera och utföra aktiviteter än den energin man får ut. Att vara fysiskt aktiv är nämligen det som bygger en bra grund till att generellt må bra. Välmåendet startar i rörelse för kroppen, och då mår även knoppen bra. Välmåendet sprider sig alltså hela vägen upp till huvudet och därmed märker man att psyket reagerar otroligt positivt på rörelse. Endorfiner frigörs och plötsligt har vi lurat oss själva att bli lyckliga, bara genom att ta en promenad runt kvarteret. 

Det är välmående vi ständigt jobbar mot. Genom att lätt kunna vara fortsatt aktiv! 

Precis så lätt som det ser ut, ska det även vara att genomföra det. Vi förenklar hela processen då du kan hitta, boka och betala för alla våra aktiviteter på vår sida. Det psykiska och fysiska samspelar så nära att du lurar huvudet, genom att röra lite på dig lovar vi dig att du kommer le lite mer. Dessutom är den sociala aspekten en av fördelarna med att också hålla sig fortsatt mentalt aktiv. 

Det vi pratat om tidigare är endast några av alla de anledningarna som finns för att du ska vara fortsatt aktiv. Allt mynnar ut i samma slutsats, det vill säga optimalt välmående beror på om du är fortsatt aktiv. Vi på Juno gör allt för att det ska bli så smidigt för dig som möjligt! 

Vi säger precis som Storbritanniens hälso- och sjukvårdsriktlinjer ”Börja i dag, det är aldrig för sent!”
Det ska vara enkelt att vara fortsatt aktiv!

Här hittar du alla våra aktiviteter som gör det enkelt att vara fortsatt aktiv, och därmed att må bra!

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play